Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny
obec Banská Bystrica, okres Banská Bystrica, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Kostol postavený v roku 1896. Jednoloďový priestor s polygonálnym uzáverom presbytéria a vstavanou vežou. Fasády sú hladké, členené dekoratívnymi opornými piliermi. Vstupné priečelie je členené pilastrami. Veža s lomenými zvukovými otvormi je zastrešená ihlancom.
Fotogaléria
Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny (Misijný kríž, detail) foto © Jana Lacková 6/2020Šalková (Banská Bystrica) - Kostol sv. Rodiny foto © Jana Lacková 6/2020