Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie
Pohrebná kaplnka
obec Sekule, okres Senica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Jadro kaplnky pochádza vraj zo stredoveku. Malý sakrálny objekt bol naposledy prestavaný v minulom storočí. Ide o pohrebnú kaplnku. Predstavuje predĺženú centrálu s polkruhovým kňazišťom a pristaveným štítovým priečelím s vežičkami a kruhovým oknom, ktoré má predstavaný portikus, ukončený trojuholníkovým štítom. V interiéri kaplnky je na hlavnom oltári umiestnená drevená ľudová pieta s polychrómiou. V ohradenom okolí kaplnky sa nachádza roztrúsených asi desať rôznych náhrobníkov a stavba kamennej jaskyne vo vnútri so soškou Panny Márie Lurdskej z 20.storočia. [1]

Kaplnka je zapísaná v Ústrednom zozname pamiatkového fondu (ÚZPF) SR pod číslom 669/7. [2]

Stav kaplnky je dobrý.
Stojí na cintoríne.
Fotogaléria
Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie foto © Hana Farkašová 11/2015Sekule - kamenná jaskyňa so soškou Panny Márie Lurdskej z 20.storočia  foto © Hana Farkašová 11/2015