Selice - Kostol sv. Michala archanjela
obec Selice, okres Šaľa, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol postavený v roku 1787. Rozšírili ho v roku 1882. Ide o jednoloďový sakrálny objekt s rovným oltárnym uzáverom, v nárožiach zaobleným, s transeptom, pristavanou sakristiou a predstavanou vežou. Presbytérium je zaklenuté pruskou klenbou, loď má rovný strop. Fasády sú členené lizénovým rámovaním. Na strednú os štítového priečelia je situovaná veža s obdĺžnikovým vstupným portálom, ktorá je zakončená baňatou strechou. [1]

Oltáre a mobiliár sú z polovice 20. rokov 20. storočia. Rozsiahle maliarske výjavy krížovej cesty z toho istého obdobia sú dielom nitrianskeho maliara G. A. Schűlleho. [2]