Slivník - Kostol sv. Jozefa
Silváš
obec Slivník, okres Trebišov, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Neogotický kostol postavený v roku 1914. Jednoloďová stavba s presbytériom a predstavanou štíhlou vežou. Fasády sú členené opornými piliermi. Veža je krytá ihlancom. [1]

V interiérovom vybavení kostola sú okrem pseudogotického zariadenia aj obrazy a sochy zo starého kostola, ktorý sa používal od polovice 18. storočia do roku 1902. Sú to obrazy: Krstenie Krista, z prvej polovice 18. storočia, Madona v pôvodnom rokokovom ráme z polovice 18. storočia, Ukrižovanie, z druhej polovice 18. storočia, Smrť sv. Jozefa, z druhej polovice 18. storočia, Kristus na Olivovej hore, z konca 18. storočia a tri obrazy (Immaculata, Zvestovanie, Navštívenie) od maliara doloženého v Hrani (okres Trebišov) z prvej polovice 19. storočia. [2]