Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa
obec Slovenský Grob, okres Pezinok, Bratislavský kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne ranobarokový kostol postavený v roku 1635. Upravený a rozšírený bol po roku 1945. Je to jednoloďový priestor s polygonálnym uzáverom presbytéria, pristavanou sakristiou a predstavanou vežou. Interiér je krytý náznakovou lunetovou klenbou. Fasády boli kedysi členené lizénami, dnes sú úplne hladké. Veža kedysi členená nárožnými lizénami je krytá ihlancom. [1]

Vchod do areálu kostola vedie cez širokú polkruhovú barokovú bránu s pilastrami, vo vrchole sú po stranách plastiky. [2]

Fotogaléria
Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa (vstup do areálu) foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 7/2015Slovenský Grob - Kostol sv. Jána Krstiteľa (vstup do areálu, vnútorná strana) foto © Ľuboš Repta 7/2015