Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 48)
obec Poprad, okres Poprad, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne gotický meštiansky dom z druhej polovice 15. storočia. Upravovali ho v 17. storočí a v roku 1897. Je to dvojpodlažný objekt trojtraktovej dispozície postavený na obdĺžnikovom pôdoryse. [1]
Rekonštrukcia sa uskutočnila po roku 2006 a po roku 2010. [2]
Stav historickej budovy je dobrý.
Stojí v radovej zástavbe Sobotského námestia.
Fotogaléria
Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 48) foto © Hana Farkašová 6/2017Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 48) foto © Hana Farkašová 6/2017Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 48) foto © Hana Farkašová 6/2017Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 48) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 48) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 48) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 48) foto © Viliam Mazanec 8/2015