Spišské Podhradie - Radnica
obec Spišské Podhradie, okres Levoča, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Renesančná budova postavená v roku 1546. Renovovaná bola v rokoch 1785 – 1786. Obnovená a prefasádovaná bola začiatkom 20. storočia. [1]

Ide o dvojpodlažný trojosový objekt v radovej zástavbe. Interiér je zmodernizovaný. Fasáda s renesančným datovaným portálom, ktorý má v supraporte erb mesta. [2]

Stav budovy je veľmi dobrý. Slúži svojmu účelu.
Stojí v centre mesta. Mariánske námestie 6.
Fotogaléria
Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020Spišské Podhradie - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2020