Spišské Vlachy - Katolícka fara
obec Spišské Vlachy, okres Spišská Nová Ves, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne gotická stavba z 15. storočia. Upravená a prefasádovaná bola v 17. storočí a omietnutá v 20. storočí. Fara je dvojpodlažná budova s pôdorysom tvaru písmena L. Do bývalej čiernej kuchyne na prízemí vedie lomený gotický portál, podobný portál je aj v pivnici. [1]
Stav historickej budovy je veľmi dobrý.
Nachádza sa v centre mesta. Stojí pri Kostole sv. Jána Krstiteľa.
Fotogaléria
Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara (v pozadí Kostol sv. Jána Krstiteľa) foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara (v pozadí Kostol sv. Jána Krstiteľa) foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara (v pozadí Kostol sv. Jána Krstiteľa) foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015Spišské Vlachy - Katolícka fara foto © Viliam Mazanec 7/2015