Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica
Stráže
obec Poprad, okres Poprad, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistická budova z obdobia okolo roku 1820. Bola postavená na staršom základe a v priebehu 19. a 20. storočia upravovaná. Je to bloková, samostatne stojaca poschodová stavba s obdĺžnikovým pôdorysom. V strede trojtraktovej dispozície je priechod. V miestnostiach je valená stlačená a kláštorná klenba. Fasáda objektu je klasicistická so štukovým dekórom na poschodí. [1]
Stav historickej budovy je veľmi dobrý.
Stojí v centre obce.
Fotogaléria
Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica (v pozadí veža Kostola sv. Jána Krstiteľa) foto © Viliam Mazanec 8/2015Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica foto © Viliam Mazanec 8/2015Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica foto © Viliam Mazanec 8/2015Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica foto © Viliam Mazanec 8/2015Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica foto © Viliam Mazanec 8/2015Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica foto © Viliam Mazanec 8/2015Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica foto © Viliam Mazanec 8/2015Stráže pod Tatrami (Poprad) - Radnica foto © Viliam Mazanec 8/2015