Šurice - Kostol sv. Michala archanjela
obec Šurice, okres Lučenec, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Neorománsky kostol postavený v rokoch 1867 – 1868. Jednoloďový sakrálny priestor s presbytériom a bočnými kaplnkami v podobe transeptu. Interiér je zaklenutý českou plackou. Neorománske priečelie s predstavanou vežou je spevnené opornými piliermi. [1] Veža je krytá ihlancovou strechou. Na fasádach sa miestami objavuje oblúčkový vlys.

Vnútorné zariadenie je novorománske z čias stavby kostola. [2]

Fotogaléria
Šurice - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 9/2013Šurice - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 9/2013Šurice - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 9/2013Šurice - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 5/2021Šurice - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 5/2021Šurice - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 5/2021