Parič (Trebišov)
obec Trebišov, okres Trebišov, Košický kraj
Hrad postavili v 13. storočí. Začiatkom 18. storočia ostal opustený.
V rokoch 1972 - 1975 bol na hrade vykonaný archeologický výskum.

Trebišov - hrad Parič (č. ÚZPF 1/7) - architektonicko-historický výskum - rok 2014. Autor: Mgr. Michal Šimkovic. [1]

Ruina. Z celej stavby sa zachovala jedna stena.
Fotogaléria
Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009Hrad Trebišov - Parič foto © Viliam Mazanec 6/2009