Turová - Kostol Sedembolestnej Panny Márie
obec Turová, okres Zvolen, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Kostol postavený v roku 1921 v eklektickom historizujúcom slohu. Ide o pozdĺžny, polygonálne zakončený priestor, ktorý je zaklenutý rovnou segmentovou klenbou. Hladká fasáda je členená polkruhovo ukončenými oknami. [1] Predstavaná veža je krytá vysokým ihlancom.
Fotogaléria
Turová - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Jana Lacková 4/2017Turová - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Jana Lacková 4/2017Turová - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Jana Lacková 4/2017Turová - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Jana Lacková 4/2017Turová - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Jana Lacková 4/2017