Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux
Farkašín
obec Vlčkovce, okres Trnava, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Moderný kostol postavený v roku 1930 podľa projektu architekta Michala Milana Harminca. [1] Podľa iného zdroja ho postavili v roku 1934 z vlastných finančných prostriedkov farníkov, zo zbierky, ktorá začala v roku 1930, trvala tri roky a vyzbieralo sa 580 tisíc korún. Stojí na mieste starého kostola, z ktorého niektoré sochy a obrazy boli premiestnené do nového sakrálneho objektu a zdobia jeho interiér. Kostol bol vysvätený trnavským biskupom ThDr. Pavlom Jantauschom 6. októbra 1934. [2]

Ide o jednoloďovú stavbu s transeptom a západnou, asymetricky umiestnenou vežou, v exteriéri inšpirovanú románskym staviteľstvom. [3]

Fotogaléria
Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015Vlčkovce - Kostol sv. Terézie z Lisieux foto © Ľuboš Repta 9/2015