Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7)
obec Banská Bystrica, okres Banská Bystrica, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Budova postavená v rokoch 1896 – 1899 podľa projektu architekta I. Kissa z Budapešti. [1] V objekte za Slovenského národného povstania v roku 1944 sídlili – Povereníctvo Slovenskej národnej rady pre pravosúdie a Československý vojenský súd.
Rekonštrukcia.

Banská Bystrica – D. Skuteckého 7, súd pamätný (č. ÚZPF 102/1) - architektonicko-historický výskum - rok 2004. Autorka: Mgr. Ľ. Fillová. [2]

Stav historickej budovy je veľmi dobrý.
Skuteckého 7
Fotogaléria
Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7) foto © Jana Lacková 8/2017Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7) foto © Jana Lacková 8/2017Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7) foto © Jana Lacková 8/2017Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7) foto © Jana Lacková 8/2017Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7) foto © Jana Lacková 8/2017Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7) foto © Jana Lacková 8/2017Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7) foto © Jana Lacková 8/2017Banská Bystrica - Pamätný dom SNP (Skuteckého 7) foto © Jana Lacková 8/2017