Bohunice (okres Ilava) - Múzeum regiónu Bielych Karpát
obec Bohunice, okres Ilava, Trenčiansky kraj
Múzeum regiónu Bielych Karpát vzniklo ako regionálne múzeum s etnografickým zameraním. [1]
Expozície
Nachádza sa v ňom expozícia Ľudmily Podjavorinskej, expozícia skla zo sklární v Lednických Rovniach, etnografická expozícia výroby konopného plátna v regióne a budoár opernej speváčky Boženy Riznerovej-Obrovej, pražskej filmovej hviezdy, ktorá žiarila v Kadárových filmoch. Bohunický kaštieľ bol v 40. rokoch 20. storočia miestom letných prázdninových stretnutí pražskej umeleckej bohémy. [2]

V súčasnosti múzeum spravuje tiež expozíciu historických motocyklov z 20. storočia z Považských strojární v Považskej Bystrici, ktoré sú vlastníctvom Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici a súkromného zberateľa. Pre milovníkov umenia je k dispozícii stála expozíciu Genius loci z tvorby bohunického rodáka akademického maliara Jána Matejku. [3]

Múzeum regiónu Bielych Karpát
Bohunice 199