Bratislava - súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom
História a stavebný vývoj
Rehoľa svätej Alžbety dala v roku 2000 umiestniť v areáli Bratislavského hradu bronzové súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom, ako pripomienku na rok 1207, kedy sa pravdepodobne na hrade uhorská princezná a neskôr svätica narodila. [1] Do svojich štyroch rokov detstvo na hrade trávila určite.
Stav súsošia je veľmi dobrý.
Nachádza sa v areáli Bratislavského hradu. Stojí pri východných hradbách.
Fotogaléria
Bratislava - súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom foto © Hana Farkašová 3/2019Bratislava - súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom foto © Hana Farkašová 3/2019Bratislava - súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom foto © Hana Farkašová 3/2019Bratislava - súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom foto © Hana Farkašová 3/2019Bratislava - súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom foto © Hana Farkašová 3/2019Bratislava - súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom foto © Hana Farkašová 3/2019Bratislava - súsošie sv. Alžbety Durínskej so žobrákom foto © Hana Farkašová 3/2019