Kúpeľná architektúra   späť
Brusno - Kúpeľný dom Vepor
obec Brusno, okres Banská Bystrica, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Jednoposchodový kúpeľný dom na pôdoryse písmena U postavili v roku 1861. Je to zrubová budova s murovaným parterom. Objektu dominuje trojosová drevená konštrukcia balkóna s vyrezávaným štítom. Pavilón Vepor je najstarším z miestnych kúpeľných objektov, vznikol na mieste staršej stavby, ktorá vyhorela. [1]
Stav kúpeľného domu nie je dobrý. Slúži svojmu účelu.
Fotogaléria
Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - Kúpeľný dom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018Brusno - prírodný liečivý zdroj Ondrej pred kúpeľným domom Vepor foto © Jana Lacková 12/2018