Bušovce - Evanjelický kostol
obec Bušovce, okres Kežmarok, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Kostol postavený v roku 1818 v eklektickom slohu. Upravený bol koncom 19. storočia. Je to sieňový priestor s polygonálnym uzáverom presbytéria a predstavanou vežou. Interiér je zaklenutý pruskými klenbami. Štvorpodlažná veža je zakončená ihlancom. Fasády sú členené lizénami a oblúčikovým vlysom. [1]

Vnútorné zariadenie v historizujúcom slohu pochádza z konca 19. storočia. Krstiteľnica z 19. storočia je ľudová drevorezba. Súpis pamiatok na Slovensku z roku 1967 v interiéri spomína drevenú maľovanú truhlicu, ľudovú prácu z 19. storočia. [2]

Stav kostola je dobrý. V súčasnosti sa využíva na bohoslužobné účely jedenkrát za rok.
Stojí v centre obce.