Čaradice - Kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov
Čaradce
obec Čaradice, okres Zlaté Moravce, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Moderný sakrálny objekt postavený v rokoch 1946 – 1949. Jednoloďový kostol s polkruhovým uzáverom presbytéria, pristavanou sakristiou a vstavanou vežou. Priestor je zaklenutý valenou klenbou. Fasády sú hladké, členené štíhlymi polkruhovo zakončenými oknami. [1] Veža je zastrešená stanovou strechou s polygonálnou laternou.
Fotogaléria
Čaradice - Kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov foto © Jana Lacková 2/2022Čaradice - Kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov foto © Jana Lacková 2/2022Čaradice - Kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov foto © Jana Lacková 2/2022Čaradice - Kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov foto © Jana Lacková 2/2022Čaradice - Kostol Panny Márie Pomocnice kresťanov foto © Jana Lacková 2/2022