Čičarovce - Kalvínsky kostol
obec Čičarovce, okres Michalovce, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol postavený na starších základoch ako tolerančný koncom 18. storočia. Doplnený predstavanou vežou bol začiatkom 19. storočia. Opravili ho v roku 1936. Pôvodná stavba nemala vežu a bola riešená na spôsob jozefínskych protestantských kostolov so sieňovým priestorom, zakončeným oblúkom a zaklenutým valenou klenbou s podkasanými lunetami. V exteriéri sú situované jednostupňové oporné piliere, situované na nárožiach lode a veže, hladké polia stien, rámovaných na veži lizénami. [1] Veža je zakončená ihlanom.
Rekonštrukcia.

Čičarovce – kostol reformovanej cirkvi (č. ÚZPF 10241/0) - architektonicko-historický a umelecko-historický výskum - rok 2005. Autori: Mgr. Luboš Kürthy, Mgr. Barbora Glocková. [2]