Divín - renesančný kaštieľ
obec Divín, okres Lučenec, Banskobystrický kraj
Rekonštrukcia.

Záchranná etapa – oprava striech v roku 1963. Zámer pamiatkovej úpravy bol vypracovaný v roku 1969 (budúce využitie: Novohradské múzeum). Umelecko-historický prieskum – akademický sochár Ladislav Pollák a dr. Kostka, 1970. Projektová úloha: Stavoprojekt Bratislava, 1971. Zámer sa nikdy nerealizoval. [1]

Divín – renesančný kaštieľ (č. ÚZPF 434/1) - architektonicko-historický výskum - rok 2007. Autor: Mgr. Michal Šimkovic. [2]

Fotogaléria
Kaštieľ a hrad Divín zp © Imrich Kluka, zbierka (dobová pohľadnica, 1930)Kaštieľ Divín (pred rekonštrukciou) foto © Viliam Mazanec 8/2007Kaštieľ Divín (pred rekonštrukciou) foto © Imrich Kluka 10/2011Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016Kaštieľ Divín foto © Ladislav Luppa 9/2016
Poznámky
[1] KUBIČKOVÁ, Klára: Hrady a zámky v krajine : Kultúrne pamiatky Stredoslovenského kraja. Banská Bystrica : Krajské stredisko štátnej pamiatkovej starostlivosti a ochrany prírody, 1978. s. 14.