Dolné Zahorany - Kostol sv. Michala archanjela
Uhorské Zahorany
obec Dolné Zahorany, okres Rimavská Sobota, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Neskoroklasicistický kostol z rokov 1884 – 1885. Ide o jednolodie s predstavanou vežou a s polygonálnym uzáverom presbytéria, ktoré je zaklenuté valenou klenbou. Loď má rovný strop. Vstavaný chór stojí na murovaných pilieroch. Fasádová úprava je inšpirovaná prvkami novogotiky (lomené oblúky okien, operáky). [1] Veža je zakončená ihlancovou strechou, ktorá dosadá na trojuholníkové štíty.
Fotogaléria
Dolné Zahorany - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 4/2019Dolné Zahorany - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 4/2019Dolné Zahorany - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 4/2019Dolné Zahorany - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 4/2019Dolné Zahorany - Kostol sv. Michala archanjela foto © Ladislav Luppa 4/2019