Drahovce - Kostol sv. Martina biskupa
obec Drahovce, okres Piešťany, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Barokový kostol postavený v roku 1777. Rozšírený romantickou prístavbou bočných lodí bol v prvej polovici 20. storočia. Pôvodne išlo o jednoloďový barokový priestor s polygonálnym uzáverom presbytéria a vstavanou vežou. Pri rozšírení bol prestavaný na pseudobazilikálne trojlodie. Interiér je zaklenutý pruskými klenbami. Z hlavnej, volútami uzavretej štítovej fasády vyrastá veža s barokovou strechou, členená – podobne ako celý exteriér – štukovým lizénovým rámovaním. [1] Veža vytvárajúca na priečelí mierny rizalit má skosené hrany a je zakončená barokovou laternovou prilbou, ktorá dosadá na podstrešnú terčíkovú rímsu.

Vnútorné zariadenie je romantické, súčasné s poslednou výraznou prestavbou kostola. Na hlavnom oltári sa nachádza obraz sv. Martina biskupa od R. O. Dollingera z roku 1947. [2]