Gelnica - kamenný most
obec Gelnica, okres Gelnica, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Most bol postavený v rokoch 1837 – 1845 cez rieku Hnilec. Je to masívna dvojarkádová stavba z lomového kameňa. Nachádza sa na ňom pamätná tabuľa s letopočtom 1837 a monogramom mesta G.B. (Göllnitzbánya). [1]
Stav technickej pamiatky je dobrý.
Fotogaléria
Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016Gelnica - kamenný most foto © Viliam Mazanec 6/2016