Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina)
obec Haluzice, okres Nové Mesto nad Váhom, Trenčiansky kraj
História a stavebný vývoj
Zrúcaniny románskeho kostola, ktorý postavili okolo roku 1240. Prestavba sa uskutočnila v 16. storočí, kedy predĺžili loď, pristavali sakristiu a okolo sakrálneho objektu vybudovali opevnený múr so strieľňami. Od roku 1810 je kostol opustený. Časom sa zmenil na ruinu. Kostol je jednoloďový priestor s polkruhovou konchovou apsidou bez víťazného oblúka. Postavený bol z lomového riadkovo uloženého kamenného muriva. V západnej časti románskej lode je pôvodný portál a otvory po trámoch drevenej empory. V predĺženej časti lode sú dve okná, jedno s gotickou kružbou. [1]

Neskorogotická socha Madony z konca 15. storočia, ktorá pochádzala z kostola v Haluziciach, je od roku 1718 vo farskom kostole v Beckove. [2]

Konzervácia.

Haluzice – Kostol Všetkých svätých – (č. ÚZPF 1218/1-3 ) – architektonicko-historický výskum - rok 2013. Autorka: PhDr. Zuzana Zvarová. [3]

Stav kostola je dobrý. Konzervovaná ruina.
Stojí juhovýchodne od obce Haluzice.
Fotogaléria
Haluzice  zp © Jiří Fiedler, archív (dobová pohľadnica, začiatok 20. storočia)Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017Haluzice - Kostol Všetkých svätých (zrúcanina) foto © Hana Farkašová 8/2017