Hnúšťa - Petrivalského vila
obec Hnúšťa, okres Rimavská Sobota, Banskobystrický kraj
Pamiatková ochrana
Hnúšťa – Petrivalského vila (č. ÚZPF 11262/0) – architektonicko-historický a umelecko-historický výskum - rok 2018. Autori: Doc. Ing. arch. Mgr. Andrej Botek, PhD., Ing. arch. Pavol Pauliny, PhD.. [1]
Fotogaléria
Hnúšťa - Petrivalského vila (v pozadí na konci ulice) zp © dobová pohľadnica (Mesto Hnúšťa, archív)Hnúšťa - Petrivalského vila (na ľavej strane vidieť polkruhovú verandu, ktorá bola neskôr zbúraná, v rámci rekonštrukcie však má byť znovu postavená) zp © dobová fotografia (Mesto Hnúšťa, archív)Hnúšťa - Petrivalského vila (pred rekonštrukciou) foto © Ladislav Luppa 9/2014Hnúšťa - Petrivalského vila (počas rekonštrukcie) foto © Mesto HnúšťaHnúšťa - Petrivalského vila (počas rekonštrukcie) foto © Mesto HnúšťaHnúšťa - Petrivalského vila (interiér počas rekonštrukcie) foto © Mesto HnúšťaHnúšťa - Petrivalského vila (počas rekonštrukcie, socialistická prístavba bola zbúraná a buduje sa nová prístavba) foto © Mesto HnúšťaHnúšťa - Petrivalského vila (počas rekonštrukcie, interiér novej prístavby) foto © Mesto Hnúšťa