Horný Jatov (Trnovec nad Váhom) - Kostol sv. Petra a Pavla
obec Trnovec nad Váhom, okres Šaľa, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol postavený v 19. storočí. Sakrálny objekt s obdĺžnikovým pôdorysom, pristavanou sakristiou, rovným uzáverom a strešnou vežičkou. Priestor je zaklenutý valenou klenbou. Fasády sú hladké., členené termovými oknami. [1]

Krstiteľnica je klasicistická zo začiatku 19. storočia, pripevnená na stenu tepaným závesom. Barokový kalich s prelamovaným dekorom pochádza z 18. storočia. [2]

Horný Jatov je časť obce Trnovec nad Váhom.
Fotogaléria
Horný Jatov (Trnovec nad Váhom) - Kostol sv. Petra a Pavla foto © Ľuboš Repta 8/2021Horný Jatov (Trnovec nad Váhom) - Kostol sv. Petra a Pavla foto © Ľuboš Repta 8/2021Horný Jatov (Trnovec nad Váhom) - Kostol sv. Petra a Pavla foto © Ľuboš Repta 8/2021Horný Jatov (Trnovec nad Váhom) - Kostol sv. Petra a Pavla foto © Ľuboš Repta 8/2021