Hunkovce – Chrám Zosnutia Presvätej Bohorodičky
obec Hunkovce, okres Svidník, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Murovaný pseudobyzantsko-barokový kostol postavený v roku 1931, niekde sa uvádza rok 1938. Ide o jednoloďový priestor s polygonálnym uzáverom presbytéria a predstavanou vežou. Fasády sú členené prebiehajúcim oblúčikovým vlysom a polkruhovo zakončenými oknami. Na západnej strane stojaca veža je zastrešená barokovou laternovou baňou. [1]

Vnútorné zariadenie pochádza z obdobia výstavby chrámu. [2]

Stojí v centrálnej časti obce.
Fotogaléria
Hunkovce – Chrám Zosnutia Presvätej Bohorodičky foto © Hana Farkašová 6/2019Hunkovce – Chrám Zosnutia Presvätej Bohorodičky foto © Hana Farkašová 6/2019Hunkovce – Chrám Zosnutia Presvätej Bohorodičky foto © Hana Farkašová 6/2019Hunkovce – Chrám Zosnutia Presvätej Bohorodičky foto © Hana Farkašová 6/2019Hunkovce – Chrám Zosnutia Presvätej Bohorodičky foto © Hana Farkašová 6/2019Hunkovce – Chrám Zosnutia Presvätej Bohorodičky foto © Hana Farkašová 6/2019