Kaluža - Chrám sv. Tomáša
obec Kaluža, okres Michalovce, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Kostol postavený v roku 1928. [1] Jednoloďový priestor s polkruhovým uzáverom presbytéria a vstavanou vežou. Fasády sú členené lizénovým rámovaním. Loď má vysoké štíhle okná, ktoré sú polkruhovo ukončené. Veža je zastrešená cibuľovitou baňou s laternou.

Nie je zapísaný v Ústrednom zozname pamiatkového fondu (ÚZPF) Slovenskej republiky.

Stojí v južnej časti obce. Za kostolom sa rozprestiera cintorín.
Fotogaléria
Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022Kaluža - Chrám sv. Tomáša foto © Jana Lacková 7/2022