Moravský Svätý Ján
Moravský Ján
obec Moravský Svätý Ján, okres Senica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne barokový objekt z polovice 18. storočia. Po roku 1900 ho úplne prestavali a po roku 1945 bol nadstavaný o poschodie. Kaštieľ je trojpodlažná obdĺžniková stavba so secesne upravenou fasádou. [1]
Stav historického sídla je dobrý.
Fotogaléria
Kaštieľ Moravský Svätý Ján zp © Imrich Kluka, archív (dobová pohľadnica, 1904)Kaštieľ Moravský Svätý Ján zp © Imrich Kluka, archív (dobová pohľadnica, 1910)Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Imrich Kluka 12/2012Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Imrich Kluka 12/2012Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Imrich Kluka 12/2012Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Imrich Kluka 12/2012Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Hana Farkašová 4/2015Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Hana Farkašová 4/2015Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Hana Farkašová 4/2015Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Hana Farkašová 4/2015Kaštieľ Moravský Svätý Ján foto © Hana Farkašová 4/2015