Šarišské Dravce
obec Šarišské Dravce, okres Sabinov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne renesančný kaštieľ zo začiatku 17. storočia. Ide o kaštieľ s dvoma hranatými vežami. V roku 1794 bol prestavaný a rozšírený o severné klasicistické krídlo.
Prebieha rekonštrukcia.
V rekonštrukcii.
V strede obce.
Fotogaléria
Kaštieľ Šarišské Dravce zp © Imrich Kluka, archív (dobová pohľadnica, 1916)Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012Kaštieľ Šarišské Dravce foto © Viliam Mazanec 7/2012