Sasinkovo
Šág
obec Sasinkovo, okres Hlohovec, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Secesný kaštieľ s neobarokovými prvkami. Prestavaný bol začiatkom 20. storočia. Kaštieľ je dvojpodlažná obdĺžniková budova s manzardovou strechou. Fasády sú členené pilastrami s priebežnou rustikou na prízemí. Priečelie je deväťosové s trojosovým stredným rizalitom. Zreteľne vystupujúci trojosový rizalit na nádvornej fasáde má obdĺžnikový vstupný portál. Murované štíty bočných fasád sú zalamované a zdobené štukovými festónmi a vázami. V miestnostiach sú rovné stropy. [1]
Rekonštrukcia.

Sasinkovo – kaštieľ (č. ÚZPF 1001/0) – architektonicko-historický a umelecko-historický výskum - rok 2009. Autori: Ing. arch. Ivan Gojdič, Mgr. Silvia Paulusová. [2]

Kaštieľ prešiel veľkorysou rekonštrukciou v rokoch 2010 – 2011.

Stav historického sídla je veľmi dobrý. Objekt je v súkromných rukách.