Konrádovce - Kostol Panny Márie
Korlát, Korlátovo
obec Konrádovce, okres Rimavská Sobota, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Malý secesný kostol postavený v rokoch 1938 – 1939. Ide o sieňový priestor s polygonálnym uzáverom presbytéria. Oltárny uzáver je zaklenutý kupolovitou klenbou. Loď má rovný strop. [1] Veža je vstavaná, krytá ihlancom. Fasáda je hladká a členená polkruhovo zakončenými oknami.
Fotogaléria
Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022Konrádovce - Kostol Panny Márie foto © Ladislav Luppa 5/2022