Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37)
Novellyho dom
História a stavebný vývoj
Renesančný meštiansky dom postavený na prelome 14. a 15. storočia. Upravovali ho 16.,17.,18. a 19. storočí. Dvojpodlažný objekt trojtraktovej a jednotraktovej dispozície na pôdoryse písmena C. Sieňový priechodový dom stojaci v radovej zástavbe Hlavnej ulice. [1]
Stav historickej budovy nie je dobrý.
Stojí v centre mesta. Nachádza sa blízko Dómu sv. Alžbety.
Fotogaléria
Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Viliam Mazanec 11/2020Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Viliam Mazanec 11/2020Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Viliam Mazanec 11/2020Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Ladislav Luppa 9/2017Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Viliam Mazanec 11/2020Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Viliam Mazanec 11/2020Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Viliam Mazanec 11/2020Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Viliam Mazanec 11/2020Košice - Meštiansky dom (Hlavná 37) foto © Viliam Mazanec 11/2020