Košice – Zichyho palác (Péchyho palác)
História a stavebný vývoj
Neskorobarokový pomerne veľký mestský palác postavený koncom 18. storočia. Upravovali ho koncom 19. storočia a v 90. rokoch 20. storočia. Dvojpodlažná budova na pôdoryse písmena L má trojtraktovú dispozíciu. [1]
Stav historickej budovy je dobrý.
Alžbetina 14. Stojí v centre mesta.
Fotogaléria
Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) - pamätná tabuľa foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) - pamätná tabuľa foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019Košice – Zichyho palác (Péchyho palác) foto © Viliam Mazanec 8/2019