Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury
obec Krompachy, okres Spišská Nová Ves, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Pamätník bol odhalený v roku 1971 pri príležitosti 50. výročia udalosti. [1] Je venovaný obetiam krompašskej vzbury v roku 1921. Dielo v duchu socialistického realizmu vytvoril sochár a grafik Juraj BARTUSZ.
Stav pomníka je dobrý. Slúži svojmu účelu.
Prístup
Stojí neďaleko železničnej stanice. Je umiestnený pred budovou bývalej správy Pohornádskej železiarskej spoločnosti. Nachádza sa na Družstevnej ulici. [2]
Fotogaléria
Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020Krompachy - Pamätník krompašskej vzbury foto © Viliam Mazanec 9/2020