Betlanovce 1
obec Betlanovce, okres Spišská Nová Ves, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Neskorobaroková kúria z druhej polovice 18. storočia. Prízemná obdĺžniková stavba s predstavaným pilierovým portikom, zakončeným trojuholníkovým tympanónovým štítom. Fasády sú jednoduché a hladké. Miestnosti majú kláštorné a zrkadlové klenby so štukovou ornamentikou. [1]
Rekonštrukcia.

Betlanovce – kúria (č. ÚZPF 617/2) - architektonicko-historický výskum - rok 2006. Autorka: PhDr. Norma Urbanová. [2]

Stojí takmer v strede obce.
Fotogaléria
Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 - hospodárska časť foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 - sýpka foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 s hospodárskou časťou foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 s hospodárskou časťou foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 - hospodárska časť foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúrie Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015Kúria Betlanovce 1 foto © Viliam Mazanec 7/2015