Lastovce - Kalvínsky kostol
obec Lastovce, okres Trebišov, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol s retardáciou barokovým prvkov tolerančných sakrálnych stavieb. Postavili ho v roku 1795. Opravený bol v roku 1950. Je to sieňový priestor s polkruhovým zakončením a predstavanou vežou. Interiér je krytý dreveným stropom. Veža členená lizénovým rámovaním je komponovaná do volútového štítu priečelia. [1] Zakončená je ihlanom.

Nie je zapísaný v Ústrednom zozname pamiatkového fondu (ÚZPF) Slovenskej republiky.

Stojí v severovýchodnej časti obce.
Fotogaléria
Lastovce - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 6/2023Lastovce - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 6/2023Lastovce - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 6/2023Lastovce - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 6/2023Lastovce - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 6/2023Lastovce - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 6/2023Lastovce - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 6/2023