Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa
Liptovský Svätý Ján
obec Liptovský Ján, okres Liptovský Mikuláš, Žilinský kraj
História a stavebný vývoj
Kostol postavili v roku 1380. V 17. storočí ho opevnili. Baroková prestavba prebehla v 18. storočí a po čase vybudovali aj vežu.
Rekonštrukcia.

Liptovský Ján – Kostol sv. Jána Krstiteľa (č. ÚZPF 323/1) – architektonicko-historický výskum - rok 2019. Autori: Ing. arch. Milan Marček, Mgr. Kristína Zvedelová, PhD.. [1]

Liptovský Ján – Kostol sv. Jána Krstiteľa, krypta, zvonica, brána, múr ohradný s baštou, príkostolný cintorín (č. ÚZPF 323/2 - 6) – architektonicko‐historický výskum – rok 2021. Autorka: Mgr. Kristína Zvedelová, PhD.. [2]

Fotogaléria
Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Jana Lacková 10/2015Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Hana Farkašová 10/2016Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 6/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 6/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 9/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 6/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 6/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Ľuboš Repta 6/2017Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Patrik Kunec 5/2023Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Patrik Kunec 5/2023Liptovský Ján - Kostol sv. Jána Krstiteľa foto © Patrik Kunec 5/2023