Ľutina - drevený chrám
obec Ľutina, okres Sabinov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Drevený chrám vyhorel v roku 1908. Jeho základy sú vytiahnuté zo zeme v podobe obvodového múra. V strede je postavený kríž, ktorý upozorňuje na sakrálny priestor. [1]

Verná replika zhoreného chrámu je postavená neďaleko na skale. Chrám je zasvätený Svätej rodine. [2]

Stál v priestore pred dnešným murovaným chrámom.
Fotogaléria
Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - drevený chrám foto © Viliam Mazanec 9/2022
[1 - 2] Informačná tabuľa v teréne. 9/2022