Ľutina - Kaplnka sv. Anny
obec Ľutina, okres Sabinov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Kaplnka bola postavená spolu s Kaplnkou sv. Anny v roku 1878. Počas púte sa v tejto kaplnke slávili panychídy za zosnulých. [1]

Ide o menší sakrálny objekt s rovným oltárnym uzáverom. Fasády sú hladké.

Pri kaplnke je oporný múr, pri ktorom je zvedená potrubím voda z Kaplnky sv. Mikuláša s prameňom. Vodu si návštevníci môžu načerpať práve pri opornom múre. [2]

Rekonštrukcia.

V roku 2015 bola zrekonštruovaná a upravená na sviečkovú kaplnku, kde pútnici počas pútí zapaľujú obetné sviečky na rôzne úmysly. [3]

Fotogaléria
Ľutina - Kaplnka sv. Anny a Kaplnka sv. Kríža foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022Ľutina - Kaplnka sv. Anny foto © Viliam Mazanec 9/2022
[1 - 3] https://bazilikalutina.sk/lutinska-hora/ (7.9.2002) a Informačná tabuľa v teréne. 9/2022