Malá Maňa (Maňa) - Kalvínsky kostol
obec Maňa, okres Nové Zámky, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol postavený v roku 1788 ako tolerančný bez veže. V 19. storočí bol rozšírený predstavanou vežou, situovanou do osi štítového priečelia. Ide o sieňový priestor s polygonálnym uzáverom a rovným stropom. Fasády sú členené lizénovým rámovaním. [1] Veža je zakončená ihlanom.

Kazateľnica pochádza z roku 1788 s murovaným oblým parapetom a dreveným maľovaným baldachýnom z roku 1789 od ľudového maliara – stolára M. Gaala. Pod zvukovou strieškou je na stene nápisová tabuľa z roku 1788, vzťahujúca sa na stavbu kostola. Lavice a organový chór sú z čias stavby kostola. Obradový stôl je novoempírový z roku 1893. [2]