Miloslavov - Remeselný dvor a Múzeum vidieckej kultúry
obec Miloslavov, okres Senec, Bratislavský kraj
História
Dvor a Múzeum vidieckej kultúry približujú návštevníkom, ako vyzeral život roľníkov a rybárov v minulom storočí v Podunajsku.

Na prízemí kováči, tkáči, rezbári a keramikári z okolia na originálnych nástrojoch predvádzajú svoje umenie a učia ho aj ďalších. Návštevník si môže kúpiť suvenír, alebo si ho dokonca vyrobiť z tradičných materiálov a pôvodnými postupmi. Na poschodí múzeum predstavuje históriu Podunajska. Expozícia sa venuje aj prírode a architektonickým skvostom okolia. Informácie dopĺňajú dokumentárne filmy. Priestory podkrovia sú zamerané na priblíženie bývania v ľudových domoch v obci.

Okolo budovy múzeá sú vystavené pracovné nástroje, ktoré používali naši predkovia. Expozícia pripomína sedliacky (gazdovský) dvor.

Múzeum vidieckej kultúry sídli v objekte, ktorý slúžil najprv ako rímskokatolícky kostol a neskôr ho využívali ako sýpku.