Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády
obec Poprad, okres Poprad, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Pomník padlým vojakom sovietskej armády pochádza z roku 1945. Odhalený bol 17.6.1945. Postavený je v štýle socialistického realizmu. Má štvorcový pôdorys. Autorom diela je E. F. Gurjanov. [1]
Stav pamiatky je dobrý.
Stojí v parku pred železničnou stanicou.
Fotogaléria
Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015Poprad - Pomník padlým vojakom sovietskej armády foto © Viliam Mazanec 7/2015