Potok - zvonica
obec Potok, okres Rimavská Sobota, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Murovaná pseudogotická stavba z konca 19. storočia. Fasády sú členené nárožnými pilastrami, lomenými novogotickými oknami so stredovým stĺpikom a polkruhovo ukončenými oknami. Vežovitý objekt má skosené hrany. Zvonica mala kedysi šindľovú cibuľu, dnes je krytá ihlancovou plechovou strechou. [1]

Vo zvonici sú zavesené tri zvony - dva väčšie a jeden menší.

Stav pamiatky je dobrý.
Fotogaléria
Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021Potok - zvonica foto © Ladislav Luppa 10/2021