Pozdišovce - kúria
obec Pozdišovce, okres Michalovce, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Podpivničená jednopodlažná stavba pochádza z rokov 1698 - 1701. Dali ju postaviť Sirmajovci a slúžila ako dom pre služobníctvo. Od roku 1922 v nej sídlil Pozdišovský obvodný notársky úrad, neskôr miestny národný výbor, materská škola a detské jasle. Na budove je umiestnená pamätná tabuľa vojakom Sovietskej armády, ktorí obec oslobodili 29. novembra 1944. [1]
Rekonštrukcia.

Obnova prebehla v roku 2000 a rekonštrukcia časti interiéru sa uskutočnila v rokoch 2010 - 2011. [2]

Súčasný stav a využitie
Stav objektu je veľmi dobrý. V súčasnosti je sídlom obecného úradu. V budove je zriadená pamätná izba obce.