Rovinka - Kostol Najsvätejšej Trojice
Čela, Štefánikovce
obec Rovinka, okres Senec, Bratislavský kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol s retardujúcimi barokovými prvkami postavený v roku 1798. Obnovovaný bol v 19. a 20. storočí. Jednoloďová stavba s polkruhovým uzáverom presbytéria je zaklenutá valenou klenbou s lunetami. Hlavné priečelie, ktoré člení lizénový rám a kordónová rímsa, má nad vstupným portálom niku s plastikou. Pomerne masívna veža, vstavaná do štítového priečelia a členená lizénovým rámom, má letopočet datujúci stavbu. Na veží je malý murovaný ihlan s dvojkrížom. [1]

Hlavný oltár je z 20. storočia. Súpis pamiatok na Slovensku v interiéri kostola uvádza voľné obrazy: Madona z roku 1636, Panna Mária od R. J. Gauptmanna ml., z roku 1862, sv. Florián, sv. Anna, svätec, sv. Rodina, sv. Vendelín a ďalší svätec sú z druhej polovice 19. storočia. [2]