Skalica - Gvadányiho kúria
obec Skalica, okres Skalica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Meštiansky dom pomenovaný podľa maďarského básnika a vojaka Józsefa Gvadányiho, ktorý tu žil v rokoch 1783 - 1801. Gvadányiho kúria je typom redukovaného mestského paláca, ktorý vznikol spojením dvoch stredovekých domov. Renesančný objekt bol barokovo upravený v polovici 18. storočia. [1]
Stav historickej budovy je veľmi dobrý.

V súčasnosti sa v jeho priestoroch nachádza Mestská knižnica. [2]

Stojí na Škarniclovskej ulici.
Fotogaléria
Skalica - Gvadányiho kúria foto © www.archiv.skalica.skSkalica - Gvadányiho kúria foto © Hana Farkašová 11/2013Skalica - Gvadányiho kúria foto © Hana Farkašová 11/2013Skalica - Gvadányiho kúria foto © Hana Farkašová 11/2013Skalica - Gvadányiho kúria foto © Hana Farkašová 11/2013Skalica - Gvadányiho kúria foto © Hana Farkašová 11/2013Skalica - Gvadányiho kúria foto © Hana Farkašová 11/2013Skalica - Gvadányiho kúria foto © Hana Farkašová 11/2013Skalica - Gvadányiho kúria foto © Hana Farkašová 11/2013Skalica - Gvadányiho kúria foto © Jana Lacková 4/2016Skalica - Gvadányiho kúria foto © Jana Lacková 4/2016Skalica - Gvadányiho kúria foto © Jana Lacková 4/2016Skalica - Gvadányiho kúria foto © Jana Lacková 4/2016Skalica - Gvadányiho kúria foto © Jana Lacková 4/2016