Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie
Eskároš
obec Skároš, okres Košice-okolie, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Kostol z roku 1939. Objekt je moderná stavba jednoloďovej dispozície so segmentovým uzáverom presbytéria a dlhou pristavanou sakristiou. Na západnej strane je nižšia stavba podvežia a do priečelia vstavaná veža. Nad moderným portálom je plochý nástenný kríž. Veža je rovná, bez strechy, má trojité zvukové okná štvorcového tvaru. Vnútorné zariadenie je z čias stavby kostola. [1]
Stojí v juhozápadnej časti obce.
Fotogaléria
Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012Skároš - Kostol Ružencovej Panny Márie foto © Viliam Mazanec 7/2012