Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého
obec Smolník, okres Gelnica, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Baroková kaplnka postavená v roku 1726. Stĺpová architektúra s akcentovanou, odstupňovanou korunnou rímsou, pôvodne s volútovým štítom. V ústrednom polkruhovo zakončenom otvorenom výklenku je kamenná polychrómovaná socha sv. Jána Nepomuckého na volútovom podstavci s nápisom. Na klenáku archivolty je letopočet 1726 a banícky znak. [1]
Stojí vo východnej časti obce.
Fotogaléria
Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016Smolník - Kaplnka sv. Jána Nepomuckého foto © Viliam Mazanec 8/2016